Wil jij kerntalentenanalist worden?

Vind je het belangrijk dat mensen zicht hebben of krijgen op hun aard, aanleg en intrinsieke motivatie? Besteed je liever meer aandacht aan wat iemand goed kan en graag doet in plaats van te focussen op wat iemand mist? Zit het in je natuur om mensen te coachen en begeleiden in hun ontwikkeling naar de persoon die ze zijn en naar datgene wat ze graag doen? Lees dan zeker verder!

Start 10 daagse opleiding tot kerntalentenanalist.
Zie de website van CoreTalents (https://www.coretalents.eu/nl/kalender)

Blauwdruk van talent
In het leven is het belangrijk dat je je goed voelt en in balans bent. Kunt genieten en geluk ervaart. Dat je prettig woont, werk doet dat bij je past en je je talenten mag botvieren. Tot slot is het voor ieder mens belangrijk om zoveel mogelijk (kern)talenten in te kunnen zetten.
Kerntalenten zijn je aard, je natuurlijke aanleg, je persoonlijke set van sterke en minder sterke eigenschappen. Ze bepalen de mogelijkheden, waarover je beschikt: je originele potentieel, aangeboren sterktes en zwaktes. Samen vormen ze de ‘blauwdruk’ van je persoonlijkheid. Externe factoren zoals opvoeding, milieu, levensgebeurtenissen en kansen, beïnvloeden de ontwikkeling van je persoonlijkheid. Maar je échte kern, de aard van het beestje, verandert nooit wezenlijk. Je blauwdruk is dus niet beperkend of compleet determinerend, maar geeft de grenzen aan van je ontwikkelingsmogelijkheden en je verlangen er iets mee te doen: je maximale positieve rekbaarheid.

Geschiedenis
De kerntalentenmethode vindt zijn oorsprong in België. In de afgelopen 16 jaar zijn daar bijna 300 analisten opgeleid. Sinds de introductie in Nederland in 2012 zijn er zo’n 85 professionals die zich analist mogen noemen. Elk jaar komen er in Nederland 10 tot 15 analisten bij. Een groeiende club gemotiveerde professionals die, met hart en ziel, het verschil maken in de wereld van persoonlijkheidstesten. De kerntalentenmethode is de enige persoonlijkheidstest, die mensen niet in een hokje stopt.

Analist worden
De opleiding tot kerntalentenanalist is interactief en uitermate boeiend. Je krijgt toegang tot heel specifieke kennis, die door de grondlegger van de methode, Danielle Krekels, vanuit de praktijk bij elkaar is gebracht. Een resultaat van zo’n 25 jaar monnikenwerk. Met deze methode leer je binnen enkele uren iemands sterke en minder sterke talenten in kaart brengen. Vanuit een grote betrokkenheid krijg je als cursist voldoende ruimte om vragen te stellen, om veel te oefenen en om je bewust te worden van je persoonlijke aanpak. Ook je eigen kerntalenten worden tijdens de opleiding blootgelegd.
Tussen de opleidingsdagen door zorgen verschillende opdrachten ervoor, dat je de leerstof actief opneemt en dat deze beklijft. Je werkt in kleine groepen. De persoonlijke aandacht en begeleiding is daardoor optimaal.

Wat ga je leren, ervaren en worden

  • Alle 23 kerntalenten en hun onderlinge combinaties
  • Hoe de methodiek in elkaar steekt
  • Hoe je analysegesprekken voert
  • Hoe je een verslag genereert
  • Hoe je een diepte-interview opzet
  • Mensen nog beter begrijpen in hun doen en laten
  • Betrokkenheid van de medecursisten
  • Actieve en praktische oefeningen en opdrachten
  • Kleine groepen – persoonlijke aandacht
  • Je wordt gecertificeerd kerntalentenanalist met een life-time licentie
  • Je krijgt een vermelding op de CoreTalents website

Het examen

  • Je maakt een theoretisch open boek examen
  • Je neemt, onder begeleiding van een ervaren analist, een kerntalentenanalyse af met een echte cliënt
  • Je stelt, aan de hand van deze analyse, een kerntalentenverslag op

Onderdeel van de opleiding is een oefen- en vragendag als voorbereiding op het examen. De ervaring leert dat, met de inzet van zelfstudie en de nodige discipline, 80% van de cursisten slaagt. 

Voor wie is analist worden interessant?
De opleiding is o.a. geschikt voor HR professionals, Consultants, Leidinggevenden, Outplacementbegeleiders, Learning & Development professionals, Artsen, Talentscouts, Coaches, Psychologen, Loopbaanadviseurs, Schooldirecteuren, Schooldecanen, Leerkrachten, Zorgcoördinatoren en Studiebegeleiders. Kortom, iedereen die op professionele basis met mensen werkt, hen begeleidt of adviseert bij het maken van keuzes en/of zelfontwikkeling.

Door wie wordt je opgeleid?
De opleiding wordt o.a. geleid door Danielle Krekels, Ageeth van der Velden en Irani Otten. Zo krijg je de kennis uit eerste hand overgedragen.

Data, locatie en investering
Zie de website van CoreTalents (https://www.coretalents.eu/nl/kalender)