Ken je kerntalenten. En benut ze volledig.

In het leven is het belangrijk dat je je goed voelt. In balans bent. Kunt genieten en geluk ervaart. Dat je prettig woont, werk doet wat bij je past en je je talenten mag botvieren. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Wat is een talent? En wat zijn kerntalenten? Als gecertificeerd kerntalentenanalist kan ik je hier alles over vertellen. Goed om te weten: elk coachingstraject begin ik met een kerntalentenanalyse. Het geeft belangrijke inzichten, die van grote waarde zijn bij het coachen van hoogbegaafde en hooggevoelige mensen.

Wat zijn kerntalenten?
Kerntalenten zijn je natuurlijke aanleg, je persoonlijke set van sterke en minder sterke eigenschappen. Ze bepalen meteen ook de mogelijkheden waarover je beschikt: je originele potentieel, je aangeboren sterktes en zwaktes. Samen vormen ze de ‘blauwdruk’ van je persoonlijkheid. Deze bevindt zich nog onder de laag van klassieke talenten, aanleg, competenties en vaardigheden.

Waarom zijn kerntalenten belangrijk?
Je kerntalenten hebben grote invloed, zowel in je werk als privéleven. Een kerntalent weerspiegelt je aard, potentieel én intrinsieke motivatie. Je moet ze kennen om te weten welke kennis en competenties je wilt verwerven, én natuurlijk ook om jouw persoonlijkheid en talenten te ontwikkelen met zicht op wat je gelukkig maakt.

Je échte kern ligt vast
Externe factoren zoals opvoeding, milieu, gebeurtenissen in het leven en kansen die je krijgt, beïnvloeden de ontwikkeling van je persoonlijkheid. Maar je échte kern, de aard van het beestje, verandert nooit wezenlijk. Je ‘blauwdruk’ is dus niet beperkend of compleet determinerend, maar geeft wel de grenzen aan van je ontwikkelingsmogelijkheden en je verlangen er iets mee te doen: je maximale positieve rekbaarheid.

Meer weten?
Meer weten over coaching van hoogbegaafden en hoogsensitieven? Benieuwd naar de kerntalentenmethode? Stuur me een e-mail of bel 06 5354 9349 en we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 60 minuten in.

Met een index van 0.84 Cronbach’s alpha heeft de kerntalentenmethode een zeer hoge betrouwbaarheidsfactor. (Bron: Vrije Universiteit Brussel)