Hans Lips coacht bij hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde ben je een snelle en slimme denker die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Tegelijk ben je een sensitief en emotioneel mens, intens levend en plezier scheppend in creëren. Je specifieke talenten kunnen in je werk van grote waarde zijn. Denk aan analytisch vermogen, snel schakelen tussen conceptueel en gedetailleerd denken en het leggen van relaties tussen verschillende vakgebieden. Maar soms zitten die talenten juist in de weg.

Hoogbegaafdheid en werk
Ondanks de genoemde en vaak geroemde kwaliteiten van hoogbegaafde mensen, kan het voorkomen dat je niet goed in je vel zit en/of vastloopt op je werk of in je privéleven.
Hoogbegaafde volwassenen kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met:

  • Problemen met autoriteit
  • Het hanteren van een (te) hoge meetlat
  • Het minder goed om kunnen gaan met kritiek
  • Niet zo toegankelijk zijn voor familie, vrienden of collega’s
  • Moeite met het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen
  • Snel verveeld zijn; interesse verliezen bij alledaagse of routinematige zaken
  • Onbegrip en ongeduld tonen wanneer anderen niet zo snel schakelen tussen conceptueel en detailniveau denken
  • Arrogant overkomen

Coaching op maat
Als je weet of vermoedt dat je hoogbegaafd bent, en je wilt aan de slag met je hoogbegaafdheid en je (weer) lekker voelen op je werk en thuis, dan kan een coachingstraject waardevol zijn. Elk traject is gebaseerd op maatwerk. De inzet van technieken en oefeningen sluit naadloos aan bij de uitdagingen waar je in je dagelijks leven, privé en op je werk, mee te maken hebt. Een coachingstraject beslaat gemiddeld twee tot vier sessies en begint met een kerntalentenanalyse.

Schakel tussen praktijk en beleving
Als coach vorm ik de menselijke schakel tussen de praktijk en de belevingswereld waar jij als hoogbegaafd mens in kunt leven. Deze werelden breng ik samen en stem ze beter op elkaar af. Zo maken we van problemen uitdagingen en kan je hoogbegaafdheid een vanzelfsprekendheid worden. Je zit lekkerder in je vel, thuis en in je werksituatie, en je kan je hoogbegaafdheid beter benutten. Zo ben je van grote(re) waarde, zowel voor jezelf als voor je omgeving.

Meer weten?
Meer weten over coaching van hoogbegaafden en hoogsensitieven? Benieuwd naar de kerntalentenmethode? Stuur me een e-mail of bel 06 5354 9349 en we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 60 minuten in.