Media

Slimmer dan de rest? Zo ga je daarmee om.
Een deel van de hoogbegaafden functioneert slecht op het werk of zit thuis. Speciale bijeenkomsten bieden uitkomst.‘We beginnen met een vraag: wat zijn jullie talenten?” Hans Lips, coach gespecialiseerd in het begeleiden van hoogbegaafden, kijkt verwachtingsvol de kleine, ietwat broeierige ruimte rond. „Communicatief vaardig”, „Snelle analyse”, „Creatief”, klinkt vanuit verschillende hoeken. Kort daarna dient zich de eerste kritische vraag aan: „Dat ligt eraan, wat is uw definitie van een talent?” „Een talent is iets wat bij jou hoort”, pareert Lips vlot. „Het is iets wat van binnenuit motiveert.” Een goedkeurend knikje van de vragensteller, dan weer een andere vinger de lucht in. „Is dat iets anders dan een kwaliteit?” Lips lacht vriendelijk. „Ja, een kwaliteit is iets wat je aanleert.”
Maart 2017  NRC
Lees verder op: NRC.nl

Hoogbegaafde en/of hoogsensitieve medewerkers; opgave of gave.
De kans is groot dat er één of meerdere hoogbegaafde medewerkers bij uw organisatie werken. Dat is heel positief, want met hun intelligentie, creativiteit en loyaliteit kunnen zij het verschil maken. Maar het is dan wel zaak dat ze de ruimte krijgen die ze nodig hebben. En belangrijker nog: dat u en de direct leidinggevenden binnen uw organisatie hoogbegaafdheid (h)erkennen.
Ondanks de genoemde en vaak geroemde kwaliteiten van bovengemiddeld intelligente mensen, komt het voor dat zij zich niet prettig voelen op hun werk.
December 2014 HR-zone
Lees verder op: Hrzone.nl

Geef hoogbegaafde medewerkers de ruimte.
Elke organisatie van enige omvang heeft één of meerdere hoogbegaafde en/of hoogsensitieve medewerkers in dienst. Dat is een voordeel want met hun intelligentie, creativiteit en loyaliteit kunnen zij het verschil maken op tal van gebieden.
Het is daarbij wel handig of zelfs noodzakelijk als de hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit herkend en erkend worden. Dat zorgt voor meer wederzijds begrip en leidt ertoe dat eenieder zich goed in zijn rol voelt. Door denkwerelden en de dagelijkse praktijk dichter bij elkaar te brengen, functioneren medewerkers beter en kunnen ze excelleren. Dit stelt Hans Lips van  HansLipsCoacht.
Juni 2014 Manageronline.nl
Lees verder op:  Managersonline.nl