Wat mijn klanten zeggen

Van jezelf zeggen dat je goed bezig bent, dat kan iedereen. Maar wat vinden mijn klanten? Hieronder laat ik ze graag aan het woord. Want van wie kun je nou beter horen hoe is het om met mij aan de slag te gaan?

Ellis, projectleider
Hans heeft me de inzichten gegeven die ik wel voelde en wist dat ze er zaten maar ik niet onder woorden kon brengen. Door de vragenlijst en de analyse ben ik aan het denken gezet op een nieuwe manier, een manier die me veel meer opties en vrijheid geeft. Het verslag dat Hans heeft opgesteld is een rijk document waar ik bewust en onbewust steeds weer stukken uit pak om anderen mee te nemen in mijn ambities, ideeën, wensen en aanpak. Prachtige methodiek, erg bruikbaar en een licht voelend traject om te volgen door de fijne begeleiding van Hans. Ik ben dankbaar dat ik deze investering in mezelf heb gedaan.

Frans
Door het afnemen van een kerntalentenanalyse heeft Hans mij geholpen focus aan te brengen in mijn natuurlijk potentieel. Ik kan helderder bedenken wat voor mij waardevol is om zodoende keuzes te maken op basis wat voor mij belangrijk is, in plaats van dat wat anderen belangrijk vinden. Het inzicht dat ik in dit traject heb gekregen is echt waardevol gebleken. Hierdoor kan ik nu vol vertrouwen mijn weg vervolgen naar dat wat bij mij past en waar ik blij van wordt. Bedankt hiervoor!

Bregje
Nadat ik ernstig vastgelopen was en in een re-integratietraject belandde, heb ik het voorrecht gehad bij Hans een kerntalentenanalyse te mogen doen. Daar heb ik ontdekt dat ik nooit naar mijn eigen behoeften geluisterd heb en mijn belangrijkste talenten altijd heb weggedrukt. Mezelf aanpassen, onderduiken en onderpresteren was altijd mijn tweede natuur. Met als gevolg een (levenslange) bore-out en een zeer negatief zelfbeeld. Ik ben blij dat ik bij Hans terecht ben gekomen. Voor mij was het heel belangrijk dat er iemand tegenover me zat die mij echt ‘zag’ en dit gevoel kreeg ik direct bij Hans. Hij was voor mij de juiste persoon, met zijn rustige uitstraling en zijn humor. Niks was gek of raar en hij liet mij volledig in mijn waarde. Met de kerntalentenanalyse heb ik eindelijk helder op papier wat ik van binnen eigenlijk wel ‘wist’, maar waar ik nooit naar durfde te leven. Ik vind het heel bijzonder dat dit ‘spelletjesonderzoek’ zoveel diepgang heeft. Ik was bang dat het zweverig zou zijn, maar dat is het gelukkig totaal niet. Ik heb mijn talenten nog nooit zo helder en concreet in beeld gehad. Ik vind het echt een verrijking. Ik ben er nog lang niet, maar dankzij de kerntalentenanalyse en dankzij Hans heb ik alvast een heel grote stap durven zetten (Hans weet wel wat ik bedoel). Ik heb nu een kompas voor de rest van mijn leven.

Wies, productontwikkelaar
Ziek thuis komen te zitten midden januari was het gevolg van een lange tijd waarover het gevoel van verveling en het gevoel van vervreemding van de werkomgeving groeide. Ik was extreem moe, depressief en had het gevoel achteruit te hollen i.p.v. te groeien. Het bleek een bore-out te zijn. Er waren zoveel vragen te beantwoorden, en een ontdekkingstocht naar het waarom en hoe nu verder, volgde. Het begon met te herkennen en erkennen dat hoogbegaafdheid een speler is. De herkenning was werkelijk thuiskomen en gaf al veel woorden aan onbeduidende gevoelens. Het lezen en luisteren over hoogbegaafdheid heeft energie gegeven en me een heel eind uit de depressieve gevoelens geholpen. Ook gaf het de kijk op de volgende stap; meer focus in het ‘hoe weer bloeien’; een KernTalentenanalyse. Ik heb heel bewust voor Hans gekozen om zijn kennis van hoogsensitiviteit en -begaafdheid én kracht goede vertaalslagen te kunnen maken. Vanaf het eerste moment voelde het heel vertrouwd. Hans is oprecht geïnteresseerd en straalt rust, kundigheid en heel veel werkplezier uit! De analyse heeft zowel nieuwe inzichten gegeven als een stevige bevestiging van eigen idee en gevoel. In de maanden die volgden heb ik, mede door de analyse, veel meer dingen in perspectief kunnen plaatsen en meer focus en ‘flow’ ervaren. Dit laatste was in de ontwikkeling/uitvinding van een nieuw product, waarin zich veel sterke kerntalenten konden manifesteren. Inzicht in de kleine talenten geeft rust om los te laten en duidelijkheid om hulp van anderen te vragen. Door de gegroeide zelfkennis ben ik de bore-out al weer enige maanden te boven en ik weet nu goed waaraan vast te houden voor de toekomst. Last, but not least moet ik zeggen dat het schrijven (rapport) van Hans echt indrukwekkend is! De scherpte zit hem in zeggen waar het op staat in duidelijke taal. Hans, dankjewel voor de mooie gesprekken en inzichten!

Karin
“Voorheen deed ik in werk wat er gedaan moest worden, en liep ik leeg. Dankzij de analyse is verhelderd wat mij energie geeft in werk, en dankzij Hans durf ik er ook voor te kiezen om vooral dat te (gaan) doen. Ik ben nog bezig met mijn nieuwe plek te vinden, maar ik ga. En onderweg zijn is ineens genoeg. Na lang geworstel op werkgebied, klopte ik aan bij Hans. Het kennismakingsgesprek luchtte op. Ik voelde me niet meer ‘die rare vogel’; hij luisterde zonder oordeel en gaf sommige van mijn ervaringen al duiding. De eenvoud van de vragenlijst die ik vervolgens invulde, vond ik teleurstellend. Des te groter mijn verwondering toen Hans, na nog een verdiepend gesprek, in zijn rapportage mijn drijfveren en uitdagingen blootlegde – inclusief een paar paradoxen die ik wel ‘gevoeld’ had maar geen concrete naam had kunnen geven. Ik ben nederig en dankbaar naar huis gegaan. Wat mij nu vooral helpt, is dat ik sindsdien minder ‘moet’ van mezelf. Ik probeer de dingen die mij leeg laten lopen, los te laten; waar ik eerder vond dat ik die ‘moest kunnen’. En er kwam ruimte in de plaats, voor wat me wel vleugels geeft. Die herschikking vond ik de analyse meer dan waard.”

Maarten, IT-consultant
Ik ben via een vriend doorverwezen naar Hans, tijdens een lastige periode op mijn werk. Op dat moment twijfelde ik enorm aan de kwaliteit van mijn kennis, mijn kunde, en zelfs aan mijn persoonlijkheidseigenschappen, wat erg aan mijn zelfvertrouwen vrat. Na wat tegensputteren ben ik gegaan. Van tevoren had ik wat bedenkingen of de kerntalentenanalyse en gesprekken mij iets zou opleveren. Gelukkig zat ik er helemaal naast! Tijdens het eerste kennismakingsgesprek heeft Hans mij het analyseproces en het onderzoek dat dit onderbouwt uitgelegd. Tijdens dit gesprek wist ik direct dat ik door wilde gaan, vanwege deze uitleg, maar vooral ook omdat Hans een van de beste luisteraars is die ik heb meegemaakt in mijn leven. Hij is vriendelijk en oprecht geïnteresseerd in mijn situatie en mijn persoonlijk verhaal. De uitkomsten van de kerntalentenanalyse waren voor mij een bevestiging dat ik een hoop talenten in huis heb en dat ik juist sommige andere dingen die ik deed beter kan laten, of in ieder geval niet in mijn eentje, zonder support moet oppakken. Voor mij fungeert het kerntalentenverslag als fundering voor mijn persoonlijk ontwikkeltraject. Een brok niet-te-ontkennen tijdloos zelfinzicht wat mij helpt om een plan voor mijn leven op te stellen. Een plan waarin ik de talenten die ik bezit kan inzetten en wat mij tegelijkertijd helpt de valkuilen te vermijden waardoor ik in de eerste plaats in de moeilijke periode op mijn werk terecht ben gekomen. Momenteel ga ik, enkele maanden na de analyse, van baan wisselen, en ga daar met het volle vertrouwen in dat dit mij gaat lukken en heel veel plezier en energie gaat opleveren.

Dimitrie, IT-professional
Vanaf het moment dat ik hoorde van de KernTalentenanalyse en helemaal na de gesprekken met Hans, ben ik begonnen met het overdenken van de bezigheden uit mijn kindertijd en zijn er dingen (emotioneel) in beweging gezet. Het wordt me steeds helderder wat ik wil en wat ik (niet zo goed) kan. Dit laatste is makkelijker geworden doordat het analyseverslag, in feite een externe autoriteit, mijn eigen gevoel onderschrijft. Dit geeft dit gevoel een soort objectiviteit die ik blijkbaar nodig heb. Deze ontwikkeling betekent ook dat ik moet breken met een paar bestaande patronen. Een daarvan is het minder gaan werken om (meer) tijd te kunnen besteden aan de dingen die er voor mij werkelijk toe doen. Dit impliceert echter ook (zeker op korte termijn) een teruggang in inkomen, en de aantasting van de (financiële) zekerheid die hiermee samenvalt. Dit proces heeft nog wat tijd nodig merk ik. Kortom, er is behoorlijk wat in gang gezet en veel van die dingen vragen op dit moment vooral een dialoog met mezelf.

Rob, zelfstandig ondernemer
Inmiddels wonen we nu z’n 4 maanden in het zuidwesten van Hongarije. Het bevalt ons super hier. De kerntalentenanalyse had gelijk. Ik ben veel gelukkiger als creatieve kleine zelfstandige dan ik ooit als ambtenaar had kunnen zijn. We bouwen langzaam verder aan onze droom. De vakantiewoningen lopen lekker en we vinden het leuk om de gasten van tips te voorzien wanneer ze hier zijn. Heel leuk om de mooie reviews van hun daarna te mogen lezen. Dat geeft energie! Zonnepanelen liggen op ’t dak en die laden de elektrische auto op en zorgen voor een lage energierekening van de 114 jaar oude boerderij waar we nu leven. Met verder een houtkachel op de cv voor de wintermaanden en een volop producerende moestuin in de lente en zomer zijn we redelijk zelfvoorzienend. Daarnaast hebben we continue een gevoel van op vakantie zijn zonder veel stressfactoren. Zonder jou en de kerntalentenanalyse hadden we deze levensstijl waarschijnlijk pas veel later aangedurfd. Groet, Rob

Arjen, P&O adviseur
In juli heb ik een kerntalentenanalyse gedaan bij Hans Lips. Ik ben hier erg enthousiast over. Onvoorstelbaar wat er allemaal uit de analyse naar voren komt. Het heeft me zeker bewust gemaakt van mijn kerntalenten en kwaliteiten. Ik heb Hans ervaren als een doortastend coach die snel tot de kern doordringt en aangenaam is in het contact. In het bespreken van de uitkomsten van mijn analyse met Hans, heb ik de verbinding gemaakt met wat mij echt motiveert.

Wouter, web-architect
De kerntalentenanalyse was onderdeel van een breder traject om mijn bedrijf beter in de markt te zetten. Na een paar jaar aan de slag te zijn als ondernemer had en heb ik behoefte verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Ik heb Hans leren kennen bij een presentatie. Ik heb zijn verhaal, over je kindertijd, speelgoed etc. kritisch beluisterd. Ik ben echter blij dat ik de analyse heb mogen doen. Hans is een bijzonder rustig en vakkundig luisteraar. Het interview heb ik als zeer prettig ervaren. De resultaten zijn niet verrassend, wel heel herkenbaar. Het voelt voor mij als een soort erkenning. Tegelijkertijd merk ik dat het tijd kost om het een en ander te plaatsen en in de juiste context te zien. Ik gebruik de analyse om mijn missie weer te vinden en vervolgens de juiste stappen te zetten in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Anne, schrijfster
De kerntalentanalyse doe je als je (eindelijk) zwart op wit wilt zien wie je in de kern bent en wanneer je behoefte hebt aan het inslaan van een nieuwe weg. Hans is daarbij de stille kracht die je begeleidt in het hele proces, voor, tijdens en ook erna want dan begint de verwerking ervan. Het hele proces doe je zelf, moet je zelf doen, en Hans is er om je richting te geven en zijn hand te pakken als je dat nodig hebt. Hans geeft je dat duwtje in de rug om door te pakken, omdat hij gelooft in jouw kracht, omdat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen. Bedankt, Hans!

Tim, program manager
Vanuit mijn ambitie om de volgende stap te maken in mijn loopbaan, ben ik samen met Hans op zoek gegaan naar de talenten die voor mij belangrijk zijn in mijn werk. Door de persoonlijke en grondige analyse heb ik nu niet alleen een mooie beschrijving van mijn kerntalenten liggen, maar heb ik ook meer inzicht gekregen in hoe ik mijn talent nu inzet, zowel zakelijk als privé. Inmiddels heb ik weer volop inspiratie en energie gekregen om nieuwe en uitdagende projecten te starten. Door de betrokken en persoonlijke manier van werken van Hans, was dit meteen ook een traject om concreet mee verder te kunnen in de tocht naar de volgende uitdaging in mijn werk.

Gerrieke, key-accountmanager
Bij het voornemen van het vinden van een coach kwam ik Hans tegen en werd mijn oog getrokken naar het woord hoogsensitiviteit. Ik las verder op de site en de manier van schrijven in combinatie met de kerntalentenanalyse maakte dat ik contact zocht. Een hele fijne man, met een plezierige rust om zich heen. Iemand waar je gelijk bij vertrouwd voelt en je kwetsbaar durft op te stellen. Gevoelsmatig is mijn leven in transformatie van hoofd naar hart en daarbinnen is het een zoektocht naar jezelf. Hans heeft daaraan, onder andere met de inzet van de kerntalentenanalyse, een enorme bijdrage geleverd. De analyse is zo bijzonder omdat het soms eigenschappen bloot legt, waarvan je weet dat het er zit, maar er niet bij kan komen. Het is fijn om zo’n naslagwerk te hebben voor jezelf maar ook om het te gebruiken in je carrière.
Hans dank je wel!

Betsie, zelfstandig ondernemer
Ik heb Hans benaderd vanwege mijn nieuwe levensfase. Als zelfstandig professional werkte ik vele jaren naar tevredenheid in mijn eigen bureau, maar er knaagde iets. Ik twijfelde of ik wel op deze manier door zou moeten gaan. In mijn laatste werkjaren voor mijn pensioen wilde ik alles eruit halen wat er in zit. In dit traject heeft Hans me geweldig begeleid. Door zijn hartelijkheid, rust en vooral sterke afstemming kon ik ontspannen mijn verhaal doen. Via een kerntalentenanalyse, diepte-interview en evaluatiegesprek haalde hij deskundig dat naar boven wat van belang is. Hij liet me zien waar mijn sterke kerntalenten liggen. Ze waren niet nieuw voor me, op mijn zestigste wist ik ze al wel, maar toch. Ik werd bevestigd en ik voelde me – met mijn hooggevoeligheid – gezien. Hans gaf me het zetje dat ik nodig had om ‘de laatste ronde’ vol enthousiasme in te stappen. Dat doe ik door vooral mijn sterke kerntalenten in te zetten. Ik zie al een ontwikkeling in mijn werkrelaties en opdrachten. Het proces is nog niet ten einde maar een nieuw avontuur is begonnen. Daarbij brengt de erkenning van mijn sterke kerntalenten een heerlijk rustige onderstroom.

Lisetta
Na een gedwongen vertrek door een reorganisatie had ik weliswaar vrij snel weer (meerdere) nieuwe banen, maar ik kon nergens mijn draai vinden. Ondanks een uitgebreid outplacementtraject en eerdere gesprekken met coaches. De gerichte vragen van Hans in combinatie met de kerntalentenanalyse leidden tot verfrissende nieuwe inzichten. Doordat ik me niet voldoende bewust was van waar mijn werkelijke talenten liggen, bleef ik het in de verkeerde hoek zoeken. Juist omdat de kerntalentenanalyse vertrekt vanuit je kindertijd gaf het mij een veel helderder beeld van wat ik wel en niet kan en wil. En schept het helderheid in waarom bepaalde banen/taken mij niet echt veel plezier gaven, ook al functioneerde ik goed.
De gesprekken met Hans, zowel via Skype als live, vond ik erg prettig. Doordat hij goed luistert, gericht vraagt, scherp analyseert en ook onuitgesproken dingen weet te benoemen, heeft hij me echt verder geholpen. Ik ben inmiddels een hele nieuwe weg ingeslagen. Ik weet nog niet waar die toe zal leiden, maar omdat ik nu veel dichter bij mezelf blijf voelt het per definitie al veel beter. Ik ben blij dat ik mezelf dit gegund heb en dat ik voor Hans heb gekozen.

Beatrijs, spiritueel begeleider
Als spiritueel medium begeleid ik mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Ik loop er continu tegenaan dat ik niet zo goed kan overbrengen wat ik precies doe en wat het voor de ander kan betekenen. En ook dat een heleboel mensen totaal niet begrijpen wat ik bedoel. Ik had de laatste maanden sterk het gevoel dat er ontbrekende puzzelstukjes waren in mijn kennis en zelfinzicht die ik maar niet kon vatten. Alsof ik een wolk om mij heen had. Toen ontmoette ik Hans en na een inspirerend gesprek, koos ik voor de kerntalentenanalyse. Het invullen van de vragenlijst, maakt mij al meteen blij en vrolijk en het leidde bovendien tot leuke gesprekken met familie en vrienden. Daarna volgde het analysegesprek met Hans. Dit was zeer aangenaam, rustig en diepgaand. De wolk begon op te trekken en de inzichten in mijn sterke talenten, maar ook vooral in mijn kleine talenten, deden heel wat kwartjes vallen. Ik weet nu waarom bepaalde zaken maar niet wilden lukken, waarom ik er al moe van werd als ik er alleen maar aan dacht en waarom andere dingen en onderwerpen voor mij heel makkelijk voelen. Dit geeft mij rust en helpt mij om te focussen op wat ik echt kan en wil. Een kerntalentenanalyse is een bijzonder goede manier om inzicht te krijgen in je intrinsieke zelf. Vanuit deze inzichten kan je jezelf verder ontwikkelen en ontplooien. Voor mij is er op deze manier een heel stuk van mijn levenspuzzel completer geworden.

Sanne, onderzoeker
Met de hulp van Hans heb ik meer inzicht gekregen in mijn talenten, ik ben blij dat ik met hem de kerntalentenanalyse heb gemaakt. Ik was erg benieuwd wat het mij te bieden had, omdat ik al best wat inzicht heb in mezelf en mijn talenten. Goed dat ik die stap heb gemaakt, want ik heb verrassende dingen geleerd! Ik heb talenten ontdekt waar ik mij nog niet van bewust was en besef nu beter aan welke ‘kleine talenten’ ik beter geen aandacht meer kan besteden. Hierdoor weet ik welke activiteiten mij helemaal heppie de peppie maken en wat grote energievreters zijn. Dit maakt het makkelijker om keuzes te maken. Ik zie nu dat sommige werkzaamheden simpelweg niet bij me passen en kan ze daardoor met een gerust hart loslaten. Ik loop al een tijdje vast in mijn huidig baan en door de gesprekken met Hans begrijp ik hoe dit komt. Ik heb handvatten gekregen om hier verandering in te brengen en heb zelfs al een paar leuke ideeën voor werkzaamheden die beter bij me passen. Het kerntalentenverslag is een stevige basis voor sollicitatiebrieven en gesprekken en een goede boost voor mijn zelfvertrouwen! De gesprekken met Hans heb ik als prettig ervaren. Hij voelde goed aan wat ik bedoelde en dat is een waardevolle aanvulling op de constructieve en betrouwbare methodiek van de kerntalentenmethode. Helemaal blij dat ik contact met Hans heb gezocht, het is zeker de moeite waard. Go for it!

Katinka, adviseur
Ik vroeg Hans of het doen van een kerntalentenanalyse ook zin had bij burn-out klachten. Volgens Hans was dat zeker het geval. Dat bleek geheel te kloppen. Juist omdat je niet redeneert vanuit je huidige (werk)situatie maar terug gaat naar je kindertijd, komen aangeboren talenten helder en onbelemmerd in beeld. Hans begeleidt de analyse op een prettige, aandachtige en zorgvuldige manier. Hij weet steeds de juiste, soms prikkelende, vragen te stellen om tot de kern van de zaak te komen. Het inzicht in kleine en sterke talenten helpt me om onderscheid te maken in werkzaamheden die ik beter kan vermijden en activiteiten waar ik energie van krijg. De kerntalentenanalyse is voor mij nu een heldere toetssteen bij het maken van keuzes en het zetten van vervolgstappen in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Jean-Paul, projectleider business support
Ik heb vrij lang nagedacht voordat ik een kerntalentenanalyse heb laten uitvoeren door Hans, achteraf ben ik blij dat ik de analyse heb gedaan. Het analysetraject zelf heb ik als zeer prettig ervaren en met name de zorgvuldigheid gaf me vertrouwen in de uitkomst. Dit kwam met name door de verdieping op de vragenlijst en het interview. Het uiteindelijke rapport gaf geen grote verrassingen (gelukkig maar) maar geeft me veel handvatten in het verklaren van mijn eigen gedrag, het goed verwoorden van mijn talenten en in het zoeken naar een passende baan. Echt een aanrader voor iedereen die op enig moment in zijn leven keuzes moet maken.

Renze, group business controller
Het was even diep nadenken over wat ik vroeger als kind écht leuk vond om te doen en waarom. Dat er parallellen zouden zijn met mijn hedendaagse werk verbaasde me niet, maar dat de kerntalentenanalyse op basis van je kinderspeelgoed zo goed in staat zou zijn om te zeggen wat je nu drijft had ik niet verwacht. De resultaten waren voor mij 100% herkenbaar. In een diepgaand interview wist Hans een zeer open sfeer te creëren waardoor ik me direct op mijn gemak voelde. De kerntalentenanalyse weet op een overzichtelijke manier je natuurlijke sterktes te onderschrijven. Voor mij is dit zeker iets wat ik regelmatig ga nalezen om te kijken of ik nog op de juiste manier bezig ben.

Marieke, zelfstandig ondernemer
Ik heb bij Hans een kerntalentenanalyse gedaan omdat ik graag meer zicht wilde hebben op die activiteiten en rollen die mij van nature energie en voldoening geven; mijn sterke punten dus. Er zijn legio testen die je een beeld geven van je persoonlijkheid, maar naar mijn mening gaan die lang niet zo diep als de kerntalentenmethode. Tijdens het traject ga je terug naar je kindtijd en keer je jezelf echt even binnenstebuiten. Hans helpt je hier vakkundig bij. Hans is een rustige man die goed kan luisteren, je in je waarde laat, niet zweverig is en heerlijk to-the-point. Het heeft even geduurd voordat de uitslag van de analyse tot me doordrong, want mijn ‘gereedschapskist’ bleek rijkelijk gevuld. De analyse heeft ervoor gezorgd dat ik nog bewuster keuzes maak en ook durf te gaan voor de zaken die mij na aan het hart liggen, omdat ik weet dat deze mij energie en voldoening geven.

Dineke, interim-manager/ondernemer
De kerntalentenanalyse met Hans in het kielzog kwam via een onverwachte route op mijn pad. Ik had tot dan toe weinig belangstelling voor dit soort persoonlijkheidstesten, mede door de mogelijkheid om jezelf toch (vaak onbedoeld of bewust) er beter uit te laten springen. Ik was behoorlijk sceptisch, zeker omdat mijn prille jeugdperiode de hoofdrol speelt…(!).
Ik heb het toch gedaan nadat ik over de opzet en ontwikkelingen had gelezen; zeer professioneel allemaal. En ik werd erg nieuwsgierig mede doordat ik bezig was met het opzetten van een onderneming waarbij ik mezelf weleens afvroeg of ondernemer zijn iets voor me is. De analyse over mijn kerntalenten en het gesprek met Hans hebben mij veel gebracht. Ik was verbaasd en verrast over wat er allemaal uit mijn kinder-(speel)-ervaringen werd gehaald. Tja, ik ben een ondernemer pur sang, een strateeg maar niet echt een ‘verkoper’. En daar zat de ‘onzekerheid’. Na het gesprek met Hans en na het lezen van de analyse, die ik thuis heb ontvangen, is alle scepsis verdwenen. Ongelooflijk veel informatie over mijn blauwdruk en mijn natuurlijke talenten. Een aanrader, alleen al voor de herkenning, erkenning en de fun! maar ik waarschuw; er komt waarschijnlijk meer uit dan verwacht en daarna ben je er niet klaar mee!

Frans, merkstrateeg
In de loop van mijn carrière heb ik heel veel persoonlijkheids- en talententesten gedaan, sommige zelfs meermaals. Dus toen Hans mij vertelde over de kerntalentenanalyse, was dat voor mij een déjà-vu. Alleen het unieke uitgangspunt ervan, mijn kinderspeelgoed, maakte me wel nieuwsgierig. Eerlijk gezegd heb ik de test dan ook vooral gedaan om te kijken of er hetzelfde uit zou komen als uit al die eerdere testen. Het resultaat heeft me echt verbaasd. Voor wat betreft mijn sterke talenten heeft de kerntalentenanalyse niet alleen een bevestiging, maar ook verdieping opgeleverd. Maar het meest waardevol vond ik toch het zicht op mijn kleine talenten. Dat heb ik nooit eerder zo duidelijk gekregen. Het heeft me laten begrijpen waarom ik steeds weer met dezelfde zaken blijf worstelen. En het heeft vooral geholpen om die dingen nu eens echt los te laten. Dat heeft me een grote mentale en emotionele ruimte verschaft. Voeg daarbij de integere en diepgravende aanpak van Hans en ik kan maar één conclusie trekken: ik ben heel blij dat ik een kerntalentenanalyse heb mogen doen. Ik kan hem iedereen aanbevelen die met vragen zit rond zelf doen of uitbesteden, loopbaan of studiekeuze.
Een absolute eye-opener!

Nienke, CEO
De kerntalentenanalyse is naast heel leuk om te doen ook heel waardevol voor me gebleken. Vanwege mijn beroep heb ik wel vaker te maken met persoonlijkheidsanalyses. Ik moet echt zeggen dat de kerntalentenanalyse eruit springt. De kracht van dit instrument zit ‘m in het gedachtegoed en het systeem dat erachter zit, in combinatie met de persoonlijk analyse en aandacht die erbij komen kijken. En Hans is in die laatste twee ook gewoon erg goed. Buiten dat ik een heel mooi verslag heb gekregen van wie ik in de kern ben en waar ik voldoening uithaal, heeft het me een inzicht gegeven dat ik van tevoren niet had kunnen bedenken. Sinds ik me bewust ben van dat inzicht, kan ik er ook makkelijker naar leven en daar ben ik dankbaar voor. Het heeft me het laatste half jaar sinds de analyse veel plezier en weer een stap verder gebracht.

Stan, CFO
Ik sprak met een vriend over mijn behoefte om in contact te komen met iemand die een coach en klankbord zou kunnen zijn, niet alleen voor een specifiek probleem, maar meer voor de toekomst en om een paar keer per jaar “tegen aan te kletsen”. Zo kwam ik in contact met Hans en heb ervoor gekozen om een kerntalentenanalyse te doen. Een uitstekende keuze! Alle trainingen die ik in het verleden gedaan heb waren zeer zinvol maar misten ergens een kop en een staart. Toen ik met Hans de kerntalentenanalyse had gedaan en met hem in een afrondende evaluatie zat leek alles op z’n plek te vallen. Het geeft een breder perspectief en leert je nog beter te begrijpen wie je zelf eigenlijk bent. Ik weet zeker dat dit voor mij een basis heeft gecreëerd voor verdere ontwikkeling en voor een lange termijn coachingsrelatie met Hans.

Bregje, organisatieadviseur/procesbegeleider
Hans en ik zijn vakgenoten. Omdat ik geïnteresseerd was in de KTa, en de manier waarop ik dat eventueel zou kunnen inzetten bij mijn opdrachtgevers, heb ik de analyse ook zelf gedaan. Ik vond het een leuke, leerzame en boeiende ervaring. De manier waarop Hans als coach een dergelijk traject begeleidt is uiterst kundig en zorgvuldig. Hans is een echte professional die met bevlogenheid en echtheid zijn werk doet. Hij gaat door tot het klopt. En dus voelde ik me ‘in goede handen’. Wat ik zelf aan de analyse heb gehad? Het heeft me letterlijk bewust gemaakt van wat ik in de kern aan talenten bezit en hoe dat mijn (werkende) leven beïnvloedt. Ik merk dat ik me bewuster afvraag of wat ik doe en of wat op mijn pad komt, aansluit bij mijn KTen. Bewuster aan de slag ga met de vraag: gaat het me energie geven of kosten? En ook achteraf de herkenning waarom iets me makkelijk afging (of minder makkelijk). Feitelijk heeft het vooral het vertrouwen in mezelf verstevigd. Hier ga ik de komende tijd veel plezier van hebben!

Chantal, planoloog
“Door een relatie werd ik op de coaching van Hans Lips gewezen. Dat bleek een schot in de roos. Na een prettig kennismakingsgesprek heb ik gekozen om een kerntalentenanalyse te laten maken. Ik was in eerste instantie best sceptisch. Hoeveel weet je nou eigenlijk nog van je kindertijd? En welk speelgoed was er überhaupt? Buiten allemaal leuke herinneringen tijdens het proces, kan ik van het resultaat zeggen dat het een blauwdruk voor het leven is. Ik herken mezelf hier volledig in en realiseer me dat ik bepaalde talenten vergeten was. Door deze opnieuw op te pakken is mijn werk een stuk aangenamer geworden. Ik kan iedereen Hans Lips aanbevelen!”

René, relatiemanager
In april 2015 heb ik een kerntalentenanalyse gedaan bij Hans. In de periode hieraan voorafgaand heb ik met Hans gesprekken gehad waarin hij, als coach, zijn enthousiasme voor deze methode aan mij kenbaar maakte. Ik was nieuwsgierig, maar had op voorhand ook een zekere scepsis. Dit laatste was ingegeven door het feit dat de analyse is gebaseerd op het speelgoed, waarmee ik in mijn jonge jaren (4 t/m 12 jaar) heb gespeeld. Aan de hand van een duidelijke (ontwikkel)vraag, die ikzelf had, ben ik voor een kerntalentenanalyse gegaan. De uitkomst is verbluffend accuraat en uitgesplitst in 23 KernTalenten. Feitelijk is het ‘DNA‘ van mijn competenties in kaart gebracht. In een uitgebreid beschreven en samenhangende analyse kreeg ik een helder beeld in welke talenten ik vooral mijn energie mag steken en in welke beter van niet. Gekoppeld aan mijn beginvraag heeft dit mij erg geholpen in een juiste richtingbepaling. Ik kan een ieder, met gelijke behoefte, aanraden een KernTalentenanalyse door Hans te laten maken.

Marjanka, outplacement specialist
Hans heeft bij mij een kerntalentenanalyse gedaan en ik kan niet anders zeggen dan dat het een heel leerzame ervaring was. Ik ben Loopbaancoach en ik heb al behoorlijk veel uitgezocht over mezelf, en toch heeft Hans licht kunnen laten schijnen op nieuwe zaken of onderbelichte zaken, heel fijn! Het bedenken van ’met welk speelgoed speelde ik ook alweer’ vond ik erg leuk om te doen en het zet je behoorlijk aan het denken. Vond ik het leuk en zo ja, hoe leuk? Nu heb ik een duidelijk roer in handen om nog preciezer mee te sturen in de toekomst. Bovendien, nu Hans me zo grondig kent, ga ik elk jaar met hem bekijken of ik nog op de goede weg zit. Mijn eigen APK-check.

Annelieke, docent
In een uitgebreid gesprek heb ik kennis mogen maken met Hans en de kerntalentenanalyse. Na het invullen van een stevige vragenlijst en het beantwoorden van doortastende vragen van Hans, ben ik gaan kijken naar mijn KernTalenten. Door de gestructureerde wijze van vragen en doorvragen, in combinatie met de inzichten die Hans tijdens het gesprek op heeft gedaan en in verdere gesprekken heeft meegenomen, is er een verbluffend resultaat ontstaan. De rapportage betekent voor mij een mooi resultaat, waarin een passend beeld is gevormd van mijn aard, potentieel en intrinsieke motivatie. De analyse heeft mijn bewustzijn hierin vergroot en dat maakt, dat ik dit in de toekomst op meer passende wijze in kan zetten voor mezelf. Het heeft mij geholpen ’puzzelstukjes’ op hun plaats te laten vallen. Alles is ’raar waar’, fijn dat ik beter inzicht heb in mijn talenten, het is een heldere zet in de juiste richting voor mezelf. Buitengewoon waardevol!

Niels, security officer operations
In vijf coachingssessies heeft Hans mij zeer veel waardevolle informatie over hoogbegaafdheid gegeven én inzicht in mijzelf verschaft. In het bijzonder heeft Hans een belangrijke rol gespeeld in mijn acceptatie van mijn hoogbegaafdheid. Hans is een rustige en toegankelijke persoon met een scherpe geest die snel schakelt. Hiermee is hij tijdens sessies in staat gebleken om waardevolle combinaties te maken met informatie uit eerdere sessies.

Veerle, griffier
Ik had het gevoel dat ik met mijn ideeën en plannen geen aansluiting vond bij collega’s en leidinggevenden. Met coaching van Hans vond ik uit dat dit te maken zou kunnen hebben met hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Ik heb geleerd hoe je de zaken zo kunt brengen dat je elkaar als collega’s wél vindt, en overleg op zo’n manier in te richten dat het prettig verloopt voor alle partijen. Ook heb ik met hulp van Hans de vraag verkend of mijn huidige werk echt bij mij past. Het prettige aan zijn werkwijze vind ik dat hij je niks voorkauwt, maar hier en daar prikjes geeft of suggesties doet zodat je zelf uitvindt ‘hoe het in elkaar zit’. ik heb tijdens de coachingsperiode echt nieuwe inzichten opgedaan. Last but not least heb ik ook geleerd dat het niet erg is als een lastige werksituatie emoties oproept; ook een perfectionist is uiteindelijk maar een mens
Verwacht geen pasklare antwoorden: die krijg je niet. maar als je op zoek bent is Hans een prima gids.

Erik, accountmanager
Ik geniet het voorrecht om Hans al jaren te kennen. Voorheen als mijn aanspreekpunt en ‘brother in advertising’, de laatste jaren als vriend en coach. Hans is een luisteraar pur sang en weet als geen ander talent, authenticiteit en passie te verbinden naar persoonlijke kracht. Praktisch, opbouwend en het bewust maken van “jouw persoonlijke meerwaarde” zijn de drives die Hans, naar mijn mening en ervaring, onderscheidend maken en hem als mens typeren. Zijn vermogen om mensen in hun kracht te helpen levert gelijktijdig een bijdrage aan de organisatiedoelstellingen.
Hans vervult zijn passie met veel enthousiasme, deskundigheid en een tomeloze inzet. Hij is het levende bewijs van de woorden van Sophocles ‘Een ander naar zijn beste krachten te helpen, is de hoogste taak’.

Carry, hoofd designmanagement
Op het werk was het hectisch, een reorganisatie kwam eraan. Ik worstelde met mijn eigen ontwikkeling en of dat wel aan zou sluiten bij het bedrijf waar ik voor werk. De coachingssessies met Hans hebben me geholpen om weer de focus op mezelf te richten; wat wil ik? En niet mijn behoeften af te stemmen op anderen of de organisatie. Prettig daarin was de rust die Hans terug gaf aan mij; luisteren en mij regelmatig een spiegel voor houden. Al in het eerste oriënterende telefoongesprek had ik een gevoel van vertrouwen bij hem. Dat verbaasde mij want ik was toch wat huiverig ten opzichte van coaches; ik vond ze al snel te zweverig of te soft. Hans heeft me weer gemotiveerd om mezelf verder te ontwikkelen en om mijn eigen dromen te volgen.