Je wilt vast wat meer over me weten

Coaching en begeleiding is heel persoonlijk. Ik kan me goed voorstellen, dat je wat meer over mij wilt weten. Over wie ik ben en waarom ik dit doe. Zolang ik me kan herinneren, heb ik altijd sterk de behoefte gevoeld om er voor iemand te mogen zijn. Dit samen met een gezonde nieuwsgierigheid naar wat mensen drijft en beweegt. Motivatie, levensstijl, doel, dilemma’s en keuzes. Ik houd van diepgang; het mag, moet zelfs, ergens over gaan.

Wat maakt mij een goede coach?
Zonder mezelf de hemel in te willen prijzen, noem ik enkele eigenschappen die mensen mij vaak toedichten. Eigenschappen die mij helpen om een goede coach te zijn. De belangrijkste; ik kan goed luisteren en me inleven in anderen. Ik oordeel niet en kan mensen helpen stappen te nemen, zonder te sturen. Ik ben pragmatisch en ga altijd voor een oplossings- en resultaatgerichte aanpak. En niet onbelangrijk; over zelfreflectie beschik ik ook!

En waarom doe ik dit?
Ik vind het belangrijk om jou bewust te maken van je talenten. Te empoweren. Wat voor jou vanzelfsprekend is, zijn je talenten. Dat is belangrijk om te beseffen. Want dat zal je helpen om op een prettige manier met je hoogbegaafdheid om te gaan en er alles uit te halen. Slim zijn wordt soms ervaren als hinderlijk. Begrijpelijk, maar ook jammer. Dat moet veranderen, en ik wil me daarvoor als coach inzetten.

Mijn opleiding tot kerntalentenanalist
Elk coachingstraject begin ik met een kerntalentenanalyse. Bij Danielle Krekels en Frans Corten heb ik de opleiding tot gecertificeerd kerntalentenanalist gevolgd. Inmiddels mag ik mezelf erkend analist noemen en vind je mijn naam op coretalents.be. De kerntalentenmethode is niet specifiek ontwikkeld voor bovengemiddeld intelligente en/of hoogbegaafden mensen, maar is wel de enige in zijn soort die hun complexe denken aan kan. Bovendien heeft deze methode een uitzonderlijk hoge betrouwbaarheid (Cronbach’s alpha .84).

NOBCO
Ik ben aangesloten bij de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en onderwerp me hiermee aan hun Ethische Gedragscode voor beroepscoaches en het daarbij behorende klachtenreglement.

Beroepsvereniging Kerntalentenanalisten Nederland
Ik ben een van de twee initiatiefnemers, mede-oprichter en bestuurslid van de Beroepsvereniging Kerntalentenanalisten Nederland. De vereniging wil bijdragen in het bekend en beschikbaar maken van de kerntalentenanalyse in Nederland. Daarnaast wil het bijdragen in de borging en ontwikkeling van de kwaliteit en het vakmanschap van haar leden. Het doel is om iedereen in Nederland – mensen én organisaties – optimaal te laten profiteren van deze parel onder de assessments. www.ktan.nl

KwaliteitsRegister HoogBegaafdheid
Ik ben sinds 01-12-2020 opgenomen in het KwaliteitsRegister HoogBegaafdheid. Deze is in 2016 opgericht door de Koepel Hoogbegaafdheid. In dit register kunnen begeleiders van hoogbegaafde kinderen en volwassenen worden opgenomen als zij voldoen aan de kwaliteitscriteria die in de samenspraak met vertegenwoordigers uit het veld zijn opgesteld. Het initiatief tot dit register is genomen omdat er de laatste jaren vele vormen van begeleiding zijn ontwikkeld die door diverse diensten, bureaus en commerciële instellingen worden aangeboden. Door de grote verscheidenheid op dit gebied is het niet altijd duidelijk wat er precies geboden wordt en wat de kwaliteit van de diverse aanbieders is. Voor ouders, leerkrachten, scholen en particulieren is de keuze voor een aanbieder die in het register is opgenomen een veiligere en makkelijkere optie dan zelf op zoek te gaan in het grote aanbod.

Meer weten?
Meer weten over coaching van hoogbegaafden en hoogsensitieven? Benieuwd naar de kerntalentenmethode? Stuur me een e-mail of bel 06 5354 9349 en we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 60 minuten in.