Blog: ervaringen in de praktijk

Wil je nu eindelijk wel eens weten met welke potentiële talenten je bent geboren?

Posted · Add Comment

Bij je geboorte ligt meer dan 88% van bepaalde potentiële talenten al vast. Wetenschappelijk onderzoek toont dit aan. ‘Potentieel’ betekent dat het aanwezig is en dus ontwikkeld kan worden. Maar hoe kom je erachter hoe jouw potentieel eruitziet? En hoe weet je wat je wel en niet ontwikkeld hebt?

Jouw persoonlijke blauwdruk
Ooit van de KernTalentenanalyse gehoord? Dat is de eerste en enige methode die je talenten, je KernTalenten, uitvoerig, diepgaand en helder in kaart brengt. KernTalenten vertegenwoordigen je aard, natuurlijke aanleg en persoonlijke set van sterke en minder sterke eigenschappen. Samen vormen ze de ‘blauwdruk’ van je persoonlijkheid. Externe factoren, zoals opvoeding, milieu, levensgebeurtenissen en kansen, beïnvloeden de ontwikkeling van je persoonlijkheid. Maar je échte kern, de aard van het beestje, verandert nooit wezenlijk.

Monnikenwerk
Deze methode is ontdekt en de afgelopen 25 jaar ontwikkeld door Danielle Krekels. Met ruim 10.000 diepte-interviews zorgde ze voor een empirische onderbouwing. Haar interviews hield ze met een reeks van professionals en wetenschappers met verschillende achtergronden en vakgebieden. Simpelweg door ze te vragen naar hun beroep en hun favoriete speelgoed, spel of activiteit in hun kindertijd. Dat leverde een vracht aan informatie op, waarmee ze is gaan puzzelen. Dat monnikenwerk resulteerde in 23 KernTalenten, die elk afzonderlijk en in combinatie, jouw potentieel haarfijn blootleggen.

Pure bron
Samengevat: de methode is gebaseerd op waar je als kind tussen je 4e en 12de levensjaar mee speelde. Een pure bron van zo’n 7 à 8 jaar, waarin je als kind onbevangen keuzes maakt voor spel, speelgoed of activiteit en die alles zegt over de talenten die je nu hebt. KernTalenten bieden je houvast, een heel leven lang. Ze zijn onmisbaar bij je studiekeuze, loopbaanadvies, carrièreplanning, persoonlijke groei, teamformatie, kandidaatselectie, organisatieontwikkeling, burn-out of bore-out preventie en nog veel meer.

Positieve en negatieve energie
Ik ben doordrongen van de kracht en impact van een analyse. Keer op keer zie en ervaar ik als KernTalentenanalist het indrukwekkende effect bij een professional, student of team. Dat geeft niet alleen veel plezier, het versterkt mijn intrinsieke motivatie om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze unieke methode. KernTalenten zitten simpelweg in onze genen en beschrijven ten diepste, wat je heel graag doet en wat niet. Wat je heel graag doet, geeft energie en maakt het mogelijk om daar vaardig(er) in te worden. Wat je niet graag doet, kost juist energie en is daarmee ook veel lastiger te ontwikkelen.

Testimonial van Frans
In de loop van mijn carrière heb ik heel veel persoonlijkheids- en talententesten gedaan, sommige zelfs meermaals. Dus toen Hans mij vertelde over de KernTalentenanalyse, was dat voor mij een déjà-vu. Alleen het unieke uitgangspunt ervan, mijn kinderspeelgoed, maakte me wel nieuwsgierig. Eerlijk gezegd heb ik de test vooral gedaan om te kijken of er hetzelfde uit zou komen als uit al die eerdere testen. Het resultaat heeft me echt verbaasd. Voor wat betreft mijn sterke talenten heeft de KernTalentenanalyse niet alleen een bevestiging, maar ook verdieping opgeleverd. Het meest waardevol vond ik toch het zicht op mijn kleine talenten. Die heb ik nooit eerder zo duidelijk gekregen. Het heeft me laten begrijpen waarom ik steeds weer met dezelfde zaken blijf worstelen. En het heeft vooral geholpen om die dingen nu eens echt los te laten. Dat heeft me een grote mentale en emotionele ruimte verschaft. Voeg daarbij de integere en diepgravende aanpak van Hans en ik kan maar één conclusie trekken: ik ben heel blij dat ik een KernTalentenanalyse heb mogen doen. Ik kan het iedereen aanbevelen die met vragen zit rond zelf doen of uitbesteden, loopbaan of studiekeuze. Een absolute eyeopener!

Welkom
Meer weten of een KernTalentenanalyse doen? Neem contact met me op via info@hanslipscoacht of bel 06 53549349. Skypen mag natuurlijk ook. Je bent van harte welkom.

PS: Met een index van 0.84 Cronbach Alpha heeft de KernTalentenmethode een zeer hoge betrouwbaarheidsfactor. (Bron: Vrije Universiteit Brussel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *