Blog: ervaringen in de praktijk

“Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.”

Posted · Add Comment

De Chinese filosoof Confucius deed deze uitspraak zo’n 2500 jaar geleden en was zijn tijd daarmee ver vooruit. Zo simpel, zo vanzelfsprekend en oh zo waar!
Maar ja, wie heeft er vandaag de dag werk dat helemaal bij hem of haar past? Zodanig dat je het gevoel hebt niet aan het werk te zijn. Dat je bezig bent met iets, wat je ontzettend leuk vindt en je geen enkele moeite kost. Waar je energie van krijgt en wat je intrinsiek motiveert. Hoe zou de wereld eruitzien als iedereen zo werkte? Vast en zeker minder stress en dus meer ontspanning. En daarnaast: minder moeten, meer mogen, minder drang en meer uitdaging. De ruimte voor creativiteit en mentale vrijheid neemt toe en het heeft ongetwijfeld een positieve uitwerking op de gezondheid en een betere kwaliteit van leven.

Natuurtalent
Stel dat je al je talenten, die je van nature hebt meegekregen, doorlopend mag inzetten. Talenten die voor jou zo evident zijn, dat je ze nauwelijks herkent als talent. Talent dat zich vereenzelvigt met je aard, aanleg en intrinsieke motivatie. Talent dat je zelf niet snel zo zal noemen, omdat het zo goed bij je past dat je niet beter weet. Talent dat ervoor zorgt, dat je alleen maar bezig hoeft en mag zijn met dingen die je heel erg leuk vindt. Dan zou je, tijdens je werk, zo maar het gevoel kunnen ervaren dat je niet aan het werk bent. En, mochten er activiteiten op je pad komen die je wel erg veel moeite en dus energie kosten, realiseer je dan dat er vast mensen in je omgeving zijn die juist voor deze activiteiten talent hebben. Die activiteiten kun je dan met een gerust hart aan hen overlaten.

Inzichtelijk
Heb je ooit van de KernTalentenanalyse gehoord? De eerste en enige persoonlijkheidstest in de wereld die je talenten, je KernTalenten om precies te zijn, uitvoerig, diepgaand en inzichtelijk in kaart brengt. Zonder je een label op te plakken of je te typeren. De methode is namelijk gebaseerd op waar je als kind tussen je 4e en 12de levensjaar mee speelde. Een pure bron van zo’n 7 à 8 jaar, waarin je onbevangen keuzes maakte voor spel, speelgoed, sport of activiteit en die alles zegt over je talenten van nu. Ontdekt en de afgelopen 25 jaar, met veel passie en geduld, ontwikkeld door Danielle Krekels uit België. Haar ontdekking resulteerde in 23 KernTalenten, die elk afzonderlijk en in combinatie, jouw potentieel haarfijn blootleggen. De analyse maakt je bewust van welke talenten je van nature kan ontwikkelen en verschaft je het inzicht in wat nu echt bij jou hoort en wat niet. Ook geeft de analyse een verklaring voor het gevoel dat je je werk niet als werk ervaart, maar als een plezierige en vanzelfsprekende bezigheid die bij je past. Confucius wist al vroeg waar hij het over had!

Testimonial van Renze
Het was even diep nadenken over wat ik vroeger als kind écht leuk vond om te doen en waarom. Dat er parallellen zouden zijn met mijn hedendaagse werk verbaasde me niet, maar dat de KernTalentenanalyse op basis van je kinderspeelgoed zo goed in staat zou zijn om te zeggen wat je nu drijft had ik niet verwacht. De resultaten waren voor mij 100% herkenbaar. In een diepgaand interview wist Hans een zeer open sfeer te creëren, waardoor ik me direct op mijn gemak voelde. De KernTalentenanalyse weet op een overzichtelijke manier je natuurlijke sterktes te onderschrijven. Voor mij is dit zeker iets wat ik regelmatig ga nalezen om te kijken of ik nog op de juiste manier bezig ben.

Welkom
Meer weten of een KernTalentenanalyse doen? Neem contact met me op via info@hanslipscoacht of bel 06 53549349. Skypen mag natuurlijk ook. Je bent van harte welkom.

PS: Met een index van 0.84 Cronbach Alpha heeft de KernTalentenmethode een zeer hoge betrouwbaarheidsfactor. (Bron: Vrije Universiteit Brussel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *