Blog: ervaringen in de praktijk

Uit je speelverleden blijkt welke talenten je werkelijk hebt

Posted · Add Comment

Als je al de nodige persoonlijkheidstesten achter de rug hebt, brengt een nieuwe test je meestal niks nieuws meer. Ze zijn of worden minder interessant om te doen en je weet inmiddels ook hoe je de uitkomsten naar je hand kunt zetten. Per saldo schiet je er niet zo veel meer mee op. Maar…

Echt en oprecht
Een KernTalentenanalyse brengt je terug naar de leukste momenten in je kindertijd. Naar het speelgoed waar je toen het liefste mee speelde en de spelletjes die je het liefste deed. Dat is een feest van herkenning. Als KernTalentenanalist mag ik het wekelijks meemaken: ik zie mensen blij worden. Hun houding verandert. Ze beginnen te vertellen. Beleven de fijnste ogenblikken uit hun jeugd opnieuw. Vol passie en emotie. En dát kun je niet simuleren of manipuleren. Dat is echt en oprecht!

Hokjesgeest
Uit je speelverleden blijkt welke talenten je werkelijk hebt. Want je zette ze tussen je vierde en twaalfde jaar al in, in je eentje of samen met andere kinderen. Onbewust. En juist dat maakt het zo karakteristiek. Het samenstel van talenten is voor ieder individu volstrekt uniek. Een KernTalentenanalyse stopt je dus niet in vier of vijf vooraf gedefinieerde hokjes, zoals bij traditionele persoonlijkheidstesten. Met de inzet van een analyse ga je op zoek naar jouw unieke combinatie van KernTalenten. Dat is vernieuwend én heel waardevol.

Een leven lang
Zo’n analyse vertelt je ook haarfijn welke talenten minder goed bij je passen. Zeker zo belangrijk om te weten, want het voorkomt dat je dingen doet die je alleen maar energie kosten zonder dat ze je (werk)plezier opleveren. Een KernTalentenanalyse is dus geen persoonlijkheidstest, maar een nauwkeurige weergave van je talenten en hoe je die het beste inzet. Een blauwdruk van jou als individu; het DNA-profiel van je talenten, waarmee je je hele leven vooruit kunt. Daarmee is het een unieke basis voor loopbaanontwikkeling, studiekeuze of elke andere beslissing waarbij je talenten een rol spelen. En welke beslissing is dat niet?

Renze, group business controller
Het was even diep nadenken over wat ik vroeger als kind écht leuk vond om te doen en waarom. Dat er parallellen zouden zijn met mijn hedendaagse werk verbaasde me niet, maar dat de KernTalentenanalyse op basis van je kinderspeelgoed zo goed in staat zou zijn om te zeggen wat je nu drijft had ik niet verwacht. De resultaten waren voor mij 100% herkenbaar. In een diepgaand interview wist Hans een zeer open sfeer te creëren waardoor ik me direct op mijn gemak voelde. De KernTalentenanalyse weet op een overzichtelijke manier je natuurlijke sterktes te onderschrijven. Voor mij is dit zeker iets wat ik regelmatig ga nalezen om te kijken of ik nog op de juiste manier bezig ben.

Welkom
Nieuwsgierig naar hoe het nu precies met jouw talenten zit? Of wil je meer weten over wat een KernTalentenanalyse inhoudt? Neem contact met me op via info@hanslipscoacht of bel 06 53549349. Skypen mag natuurlijk ook. Je bent van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *