Blog: ervaringen in de praktijk

Weet jij nog waar je als kind graag mee speelde?

Posted · Add Comment

Als KernTalentenanalist en coach heb ik al bij aardig wat cliënten hun Talenten-DNA bloot mogen leggen. Het is telkens weer een feest om te mogen doen. Elke analyse is een boeiende combinatie van plezier, (h)erkenning, bewustwording en ‘serious talking’. En altijd met een eindresultaat, waarin de persoon om wie het draait zich volledig herkent. Dat laatste is ook de bedoeling, anders heb ik mijn werk als analist niet goed gedaan.

Wanneer ik aan de deelnemers van een KernTalentenworkshop of tijdens een 1-op-1 gesprek vertel dat de methode is gebaseerd op waar je als kind tussen je 4e en 12e levensjaar graag mee speelde, fronsen de meesten hun wenkbrauwen. Een veelgehoorde opmerking is dan: ‘ik weet niet meer zo goed wat ik als kind zo leuk vond om te doen’. Maar dat hoeft geen probleem te zijn. Voorafgaand aan een analyse krijg je een digitale vragenlijst voorgeschoteld om je geheugen eens flink op te frissen. Je krijgt de gelegenheid om te scoren op maar liefst 100 tot 150 verschillende spelletjes, manieren van spelen en activiteiten. De uitkomst hiervan vormt de basis om tijdens een intensief livegesprek een uitgebreide check op te doen. Met als kernvraag: ‘Wat vond je nou zo ontzettend leuk aan dit spel, speelgoed of activiteit?’

Tijdens dit gesprek komen de herinneringen over het speelverleden echt bovendrijven. En dat levert vaak vrolijke gezichten, indrukwekkende verhalen en rijk gevulde analysegesprekken op. Want wat je als kind graag deed, laat zien welke KernTalenten je nu hebt. En zeg nou zelf, wie is hier nou niet nieuwsgierig naar? Het eindresultaat levert een uitgebreid verslag op, waarin ik beschrijf op welke KernTalenten je sterk scoort en dus echt bij jou horen. Ook zie je welke Kerntalenten klein zijn; die kun je beter ‘loslaten’.

Je krijgt een KernTalenten-DNA in handen die je als blauwdruk mag inzetten voor de rest van je leven. Bovendien zorgt de analyse ervoor dat je herinneringen aan je speelverleden weer haarscherp zijn. Dat is dubbele winst!

Zelf ervaren hoe waardevol het is om je KernTalenten te ontdekken? Stuur een mailtje naar info@hanslipscoacht.nl of bel 06 53 54 93 49.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *